24/7 bereikbaar
Bel: 0592-501651

Telefonisch spreekuur
van 8.00 – 9.00 uur

Faciliteiten

De paardenkliniek beschikt over een kliniekgebouw, 2 overdekte voltes, 8 paardenstallen en een ruime parkeerplaats. Ook wordt er nog een rijbak aangelegd en komen er kleine paddocks zodat stalpatiënten vanuit de stal naar buiten in de paddock kunnen. 

De kliniek is opgedeeld in de volgende ruimtes voor het personeel: ontvangstruimte met balie, apotheek, laboratorium voor mest- en bloedonderzoek, administratieruimte, washok, vergaderruimte, kantine en de technische ruimte. Voor de paarden is er de beschikking over 2 onderzoeksruimtes, waarvan 1 met opvoelbox en 1 waar ook echo en röntgen wordt uitgevoerd. Daarnaast een operatieruimte met 2 recoveryboxen, een sterilisatieruimte, een steriele wasruimte, een ruimte om röntgenfoto’s te beoordelen en een centrale paardengang die toegang geeft tot de 2 onderzoeksruimtes. Ook is er een Intensive Care-box om patiënten goed in de gaten te kunnen houden indien nodig. Vanuit de kantine kan men deze paarden via het raam zien. Verder is er veel ruimte op de parkeerplaats en wordt er nog een afrit gerealiseerd zodat er niet gekeerd hoeft te worden met de trailer, maar rond gereden kan worden. 

De overdekte voltes 
De kliniek beschikt over een harde en een zachte volte. De harde volte heeft een ondergrond van gravel en de zachte volte is een eb en vloedbodem. De gravelbodem geeft de paarden meer grip tijdens het lopen zodat ze niet kunnen uitglijden. Dat laatste gebeurt nog weleens als paarden draven op een volte van straatstenen, zeker als deze nat zijn. De voltes worden gebruikt voor kreupelheidsonderzoeken en aan-/verkoop keuringen. 

De paardenstallen 
Er zijn 8 paardenstallen waarvan 2 quarantainestallen voor paarden met een (mogelijke) besmetting. Deze zijn apart van de andere 6 stallen gelegen. Van de 6 paardenstallen hebben 3 stallen een paddock zodat deze paarden ook naar buiten kunnen lopen. Verder is er een hoefsmederij, een wasplaats en een opvoelbox.  

De operatiekamer
Er is veel aandacht gegaan naar het realiseren van de O.K. met de aangrenzende recoveryboxen. Van de 2 recoveryboxen is er één ‘’neerlegbox’’. Hier worden de paarden gesedeerd en onder narcose gebracht. Daarna wordt het paard via een takelsysteem naar het operatiebed gebracht, waar de operatie uitgevoerd wordt. Wanneer het paard geopereerd is wordt het paard via het takelsysteem naar de zogenaamde ‘’opstabox’’ gebracht. De vloer van de opstabox bestaat uit een matras met een rubberen toplaag zodat het paard op een zachte ondergrond kan bijkomen van de narcose. Ook zorgt dit voor veel grip bij het opstaan. Zo wordt ervoor gezorgd dat de hele procedure van neerleggen, opereren en weer bijkomen/opstaan zo veilig mogelijk verloopt voor het paard. 

Contact

Paardenkliniek De Zuideres
Zuideresweg 2a
9441 TZ  Orvelte